Garantie & Onderhoud

GARANTIE & ONDERHOUD

Wij vinden het erg belangrijk dat de consument een goed product van ons ontvangt, daarom worden alle artikelen voor verzending grondig gecontroleerd op loszittende naden, knopen, decoratie ect. De ritsen worden een aantal keren geopend en gesloten om er zeker van te zijn dat de rits naar behoren werkt. Het artikel wordt na het controleren op defecten door ons gestoomd en vervolgens verpakt. 

Om misbruik te voorkomen worden alle bestellingen gecontroleerd op de kwaliteit van de artikelen en maken wij een foto van het artikel, voordat deze naar de klant wordt verzonden. Zo kunnen geschillen onderbouwd worden aan de hand van de foto. Check bij ontvangst van je bestelling direct de producten op defecten. Mocht je desondanks toch een defect ontdekken, dan zal hierop gepaste service verleend worden. Neem hiervoor binnen 24 uur na ontvangst contact op via info@empathicstyle.com.

empathicstyle.com geeft GEEN garantie bij:

– Door verkeerd of intensief gebruik.
– Gebreken ontstaan door wassen of drogen.
– Opzettelijke beschadiging of door nalatigheid, bijvoorbeeld water-, val en/of stootschade.
– Verkleuring of roesten van het metaal door aanraking met water, parfum en andere cosmetica.
– Het losraken van knopen, steentjes, pailletten prints of andere aangebrachte decoratieve versieringen. 
– Ritsen die door eigen toe doen vast zijn komen te zitten tussen stof van een kledingstuk. 
– Gebreken ontstaan door externe invloeden, bijvoorbeeld wrijving, scherpe voorwerpen of chemicaliën.
– Verkeerd gebruik of nalatig onderhoud van sieraden, kleding of accessoires.

TIPS KLEDING

Hoe hou ik mijn kleding zolang mogelijk mooi:

– Was je kleding volgens het wasvoorschrift.
– Was je kleding altijd binnenstebuiten.
– Kies het juiste wasprogramma voor je kleding om pluisjes op je kleding te voorkomen.
– Nog beter is het om de pluisgevoelige kleding in een speciale waszak te wassen. Door de kleding in een waszak te wassen voorkom je dat de kleding onnodig tegen andere kledingstukken aan schuurt.
– Doe de ritsen dicht. Wanneer je de ritsen niet dichtdoet, zullen de tandjes namelijk voortdurend langs de andere kledingstukken schuren.
– Stop je kleding niet in de droger, maar droog het aan de lijn.

TIPS SIERADEN

Al onze sieraden zijn gemaakt van stainless steel of gold plated materiaal en zijn 100% nikkelvrij. Stainless steel, ook wel bekend als roestvrij of roestvast staal, kent heel veel voordelen. Het materiaal verkleurt niet en gaat ontzettend lang mee.

Op onze plated sieraden zit een laagje van echt zilver of goud, waardoor de sieraden niet verkleuren. Maar door invloeden van buitenaf kan het laagje uiteindelijk wel slijten. Hieronder staan een aantal tips om je plated sieraad mooi te houden en om aanslag te voorkomen. 

Hoe hou ik mijn sieraden zolang mogelijk mooi:

– Draagt nooit sieraden tijdens huishoudelijk werk, ruw werk of bij het sporten. Sieraden kunnen beschadigen en/of slijten door bepaalde schoonmaakmiddelen en door hard stoten.
– Doe voor het slapengaan alle sieraden af. Tijdens het slapen zullen ze sneller slijten en kapotgaan.
– Doe je sieraden pas om nadat je deodorant, bodylotion, make-up, haarlak of parfum hebt aangebracht. Stoffen in cosmetica kunnen de sieraden aantasten.
– Douche en zwem niet met je sieraden om. Zeepresten kunnen achterblijven op en in je sieraden wat uiteindelijk voor verkleuring zorgt.
– Berg kettingen en armbanden met de sluiting dicht op om de kans op ‘knopen’ te verkleinen.